A franchise etikáról

A franchise etikáról

A franchise etikáról

AZ EURÓPAI ETIKAI KÓDEX
(Lásd még az ETIKAI KÓDEX menüpont alattiakat!)

Az etikai kódex a franchise szektorban működő cégek magatartási szabályait foglalja magában. A Magyar Franchise Szövetség 1991-ben elfogadta a franchise vállalkozások Európai Etikai Kódexét, melyet változatlan formában alkalmaz, kivéve a franchise vállalkozások függetlenségére vonatkozó irányelvvel.

Az Európai Etikai Kódex, megköveteli, egy vagy több mintaegység meglétét, amely a rendszergazda tulajdona, és amelyben a koncepció működik. A koncepció analízise, a megvalósíthatósági tanulmány, a bankokkal, befektetőkkel folytatott tárgyalások adhatják meg az első zöld jelzést a franchise hálózat elindításához.

Ha elméletben közelítjük a kérdést, hogy a rendszergazda rögtön franchise-ban kezdi meg a működését, de ez magában foglalja:

1. A know-how – üzleti tudás teljesen teoretikus,
2. A kézikönyvek a gyakorlatban nem lettek tesztelve,
3. A franchise-ban való fejlődés megvalósíthatósága csak elméletben létezik,
4. Az első franchise átvevőknek nem tud a működő mintaegységben képzést biztosítani.

A Magyar Franchise Szövetség, amely az Európai Etikai Kódexben foglaltakat magára nézve kötelezőnek tartja, nem javasol ilyen jellegű hálózat indításokat, valamint az ezekhez való csatlakozást sem.

Cikkek

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu