A szövetségről

A szövetségről

A szövetségről

A Magyar Franchise Szövetség 1991-ben alakult meg, a franchise vállalkozói közösség érdekképviseleti szervezeteként. A Szövetség iránymutató alapdokumentumként alakuló közgyűlésén lefektette Alapszabályát, valamint elfogadta az Európai Franchise Szövetség Etikai Kódex-ét, ami részletesen meghatározza, hogy mely vállalkozások számítanak franchise vállalkozásnak és melyek nem.

Magyarországon a franchise hálózatok működésének etikus volta felett a Magyar Franchise Szövetség őrködik. Feladatának tekinti azt, hogy a franchise piac folyamatos bővülésének elősegítése és támogatása mellett a Franchising Etikai Kódexét valamennyi hálózat a működése részévé tegye. Az etikai szabályok, az üzleti szokások és a vonatkozó jogszabályok érvényre juttatása mellett sokrétű érdekképviseleti, oktatási, ismeretterjesztési tevékenységet is végez, ami a franchise vállalkozási forma hatékony érvényesülését van hivatva támogatni Magyarországon.
A Magyar Franchise Szövetség több évtizedes ebbéli tevékenységét mind hazánkban, mind az Európai Franchise Szövetség és a Világ Franchise Tanács tagjaként széleskörű elismertség övezi.

A Szövetség általános céljai a következők:

  • szervezi és összefogja a franchise vállalkozási formában tevékenykedő vállalkozásokat,
  • elősegíti a franchise vállalkozások működésének általános feltételrendszerét,
  • képviseli a franchise vállalkozások érdekeiket szakmai és érdekérvényesítési szempontok szerint,
  • elősegíti a franchise típusú szabad vállalkozást,
  • elősegíti az etikus franchise vállalkozási forma érvényesülését Magyarországon,
  • elősegíti és kezdeményezi a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztését.

 

A Magyar Franchise Szövetség legutóbbi felmérése szerint, napjainkban a hazánkban működő 350 franchise hálózat hozzávetőlegesen közel 20.000 átvevő partnerén keresztül 100.000 főnek biztosít állandó munkahelyet. A Magyar Franchise Szövetség nagyon intenzív nemzetközi kapcsolatokat ápol az Európai Franchise Szövetséggel és a Világ Franchise Tanáccsal. A szövetség több tagja intenzív terjeszkedést folytat a szomszédos országokban és több nagy hazai franchise hálózat meghatározó jelenléttel bír külföldön: DIEGO, Fornetti.

A Szövetség 60 rendszergazda tagjának adatai

A tagok egységeinek száma összesítve több, mint 8000
A tagok egységeiben foglalkoztatottak száma több, mint 65 000 fő

A Magyar Franchise Szövetség tagjai között megtalálhatóak az induló hálózatoktól kezdve a legsikeresebb franchise rendszerek hazánkban, például Duna House, Otthon Centrum, BENU Gyógyszertár, COOP, DIEGO, Oázis Kertészet, Herbária, Fornetti, Alma Gyógyszertárak, BioHair, Borháló, Alpha Zoo, BÁV stb.

Cikkek

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu